'Groots' | expositie 'zullen we een bos beginnen?'

Laten we onszelf eens verkleinen en het bos beleven als een wezen zo groot als een kikker. Wees verwonderd door een schoonheid die we normaal niet kunnen zien of aanraken. Stap in deze kleine maar grootse wereld en beleef deze optimaal door te voelen, ruiken, zien en horen. 

Tijdens de expositie ‘zullen we een bos beginnen?’ konden bezoekers de beleving van de natuur van heel dichtbij ervaren. Voor dit werk heb ik microscoop beelden mogen maken van elementen uit de natuur, de koepels zijn mijn interpretatie van deze beelden. 

Korstmos x paddenstoel koepel

In deze koepel beleef je de microscopische wereld van de natuur. De koepel werd versterkt door geluid en geur waardoor bezoekers echt het gevoel hadden alsof ze in de natuur waren. De buitenkant van deze koepel is bedekt met handgeschept papier dat is gedrenkt in een gekookt mengels van water en maizena, hierdoor was het makkelijk te vormen en werd het erg stevig wanneer het gedroogd was. De binnenkant is bedekt met een zelfgemaakte klei van meel, water en papierpulp. 

Algkoepel

Deze koepel is gemaakt van alg met bedekt met een gekookt mengsel van maizena, water en papierpulp. Dit word een soort bioplastic met mooie organische vormen van het alg erin en door de lamp die erachter hangt zie je ook mooi de transparantie van het materiaal. 

Deze koepel is te koop voor €180,-

Paardenbloem x paddenstoel koepel

In deze koepel beleef je de microscopische wereld van de natuur. De koepel werd versterkt door geluid en geur waardoor bezoekers echt het gevoel hadden alsof ze in de natuur waren. De buitenkant van deze koepel is bedekt met pluisjes gemaakt van draadjes met een bolletje papierpulp en een soort lijm van water met maizena gekookt. De onderkant is bedekt met strookjes handgeschept papier en bevestigd met dezelfde lijm. 

Fotografie: Kyra Gök

Interesse in een van de koepels? Neem dan contact met me op!

BySietske  |  info@bysietske.nl |  06-57025267  |  Dommelseweg 148 Valkenswaard